Gratis verzending boven 40 euro
Free shipping above 40 euro in The Netherlands

Kokosolie

Kokosolie
22 februari 2022 Marlies van Heusden
Kokosolie

Kokosolie

Kokosolie, ook wel kokosvet of volgens de INCI naam Sodium Cocoate genoemd, is een plantaardige olie die wordt verkregen door persen of extractie van het gedroogde witte vruchtvlees van de kokosnoot.

Deze olie bevat van alle plantaardige oliën veruit de meeste verzadigde vetzuren, onder andere laurinezuur en palmitinezuur. Daarnaast bevat het onverzadigde vetzuren zoals linolzuur, maar ook fytosterolen, cholesterol, mineralen en vitamines E en K.

Onze kokosolie is biologisch gecertificeerd door SKAL en van food grade kwaliteit.

Kokosvet heeft antibacteriële eigenschappen, dit zorgt voor een sterke reinigende werking en zorgt voor lekker veel schuim. Daarom bevat elke zeep en shampoo bar van Nature Bar een gezonde dosis biologische kokosolie.

Kokosolie in zeep

Als je wel eens een zeeprecept hebt bestudeerd of op de ingrediëntenlijst van zeep hebt gekeken, zal het je vast opgevallen zijn dat kokosolie er vaak tussenstaat.

Ook in de zeep en shampoo bars van Nature Bar speelt deze olie een belangrijke rol. Het zorgt namelijk voor een royale hoeveelheid schuim. Daarnaast zorgt het voor een harde zeep en shampoo bar, die snel opdroogt. En dus lekker lang meegaat.

Zijn er ook nadelen? Ja! Het reinigende vermogen van kokosvet is wellicht iets te goed voor zijn eigen bestwil. Een zeep gemaakt van 100% van deze olie zal je huid dus uitdrogen.