Gratis verzending boven 40 euro
Free shipping above 40 euro in The Netherlands

Rozemarijn olie

Rozemarijn olie
15 augustus 2022 Marlies van Heusden
Rozemarijn olie

Rozemarijn olie

Rozemarijn olie kent haar oorsprong uit de rozemarijnplant. Deze plant komt oorsprong voor uit het rotsachtige gebieden aan de Middellandse Zee. Op cosmetica verpakkingen herken je het ingrediënt aan de INCI naam: Rosmarinus officinalis leaf oil. Dit kruid wordt al sinds mensenheugenis gebruikt,  zo waren de Grieken en Romeinen er al dol op. Tegenwoordig wordt het niet alleen als smaakmaker maar ook veel in cosmetica veel gebruikt. 

Rozemarijn olie

De etherische olie die wij gebruiken is door middel van een stoom destillaat uit de geurige rozemarijnplant onttrokken. De olie is lichtgeel van kleur en heeft een kruidachtig en houtachtig aroma. 

Voordelen rozemarijn olie

  • Allemansvriend door z’n vele toepassingen
  • Werkt zuiverend en ontstekingsremmend
  • Bevordert concentratie en helpt te ontspannen
  • Ondersteund je haar en hoofdhuid

Rozemarijn olie haar

Volgens velen helpt dit ingrediënt de hoofdhuid te versterken, hergroei bevorderen, roos bestrijden, haar dikker te worden en gaat het haaruitval tegen. Daarom bevat onze Heermoes en Mint Shampoo Bar ook een gezonde dosis van dit kruid.

Wat de huid betreft, heeft het zeer goede eigenschappen om een vette huid in evenwicht te brengen, evenals huidproblemen zoals eczeem en acne aan te pakken. Daarom bevat ook onze grapefruit en rozemarijnzeep body bar een gezonde dosis.

Rozemarijn in zeep

Omdat het geweldige eigenschappen heeft, zowel voor haar als voor de huid. Verwerken wij het zowel in onze grapefruit en rozemarijnzeep body bar als in onze Heermoes en mint shampoo bar.

De geur mengt heel goed met citrus, kruiden en houtachtige essentiële oliën zoals; bergamot, sinaasappel, grapefruit, munt en eucalyptus.