Gratis verzending boven 40 euro
Free shipping above 40 euro in The Netherlands

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie
7 maart 2022 Marlies van Heusden
Zonnebloemolie Nature Bar

Biologische zonnebloemolie

Zonnebloemolie of volgens de INCI naam Helianthus Annuus genoemd. De zonnebloem (Helianthus) is een mega oud gewas en wordt al vanaf 2500 v.C. geteeld. De naam is afkomstig van het Griekse “helios” (zon) en “anthos” (bloem). Het is een plantaardige olie die wordt gewonnen door persing uit de pitten van de zonnebloem. Het is een heldere, goudgele olie met een zachte smaak. Na het uitpersen van de pitten wordt het resterende meel vaak gebruikt als veevoer.

Zonnebloemolie voor de huid

Deze olie staat bekend om haar zuivere, voedende eigenschappen. De vele voordelen zijn te danken aan de hoge concentratie onverzadigde vetzuren, zoals oliezuur en vitamine E. Je vindt daarom in elke zeep en shampoo bar van Nature Bar een gezonde dosis biologische zonnebloemolie.

Onze zonnebloemolie is biologisch gecertificeerd door Skal, van Food Grade kwaliteit en afkomstig uit Nederland.

Deze plantaardige olie is daarnaast relatief licht en mild, en laat geen vettige laag achterlaat op de huid. Daarnaast is het gemakkelijk uit te smeren, dit maakt het ook een uitstekende basisolie voor huidoliën.

Zonnebloemolie in zeep

Deze plantaardige olie zit boordevol vetzuren en vitamine E, dit zorgt o.a. voor een vochtingbrengend gevoel. Kortom het is een fijn ingredient voor de droge huid. Daarnaast is het ook een van de voordeligere oliën om mee te werken.

Zijn er ook nadelen? Jazeker, een hoger percentage dan 15% kan zorgen voor een niet hard stuk zeep, dat ook een beetje plakkerig aanvoelt. Je eindigt dan dus met een stuk zeep dat snel opgaat. Daarnaast is het minder lang houdbaar dan bv. olijfolie. Zonnebloemolie kan namelijk gaan oxideren en moet daarom koel, donker, en wil je dus niet langer dan 6 maanden bewaren..